Verkeersveiligheid

Voor een optimale verkeersveiligheid in de buurt van ons kindcentrum vragen we ouders en kinderen zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar het kindcentrum te komen. Kinderen leren door dagelijks op de fiets of te voet te komen beter deel te nemen aan het verkeer en dit bevordert ook de verkeersveiligheid. Ouders die hun kinderen met de auto (moeten) brengen en halen worden verzocht gebruik te maken van de parkeerplaatsen bij de hoofdingang van het gebouw of bij de kerk. 

Samen met OBS De Aanloop hebben we een rijrichting afgesproken om de verkeersituatie zo veilig mogelijk te maken. We rijden vanaf het Zuiderdiep de Wilhelminalaan in naar de scholen toe en gaan vanaf daar de Rooilaan in of rechtdoor naar het Noorderdiep. 

Onze kindcentrum draagt sinds 2010 het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL). Dit houdt in dat we ook praktijkgerichte lessen geven, waarbij we verkeerssituaties oefenen. Daarnaast doen we mee aan verkeersprojecten, zoals het project de dode hoek, Streetwise en fietskeuringen.